top of page
BA_characters-19.png
BA_characters-29.png

Coffee Sommelier

Beverage Academy er stolte av å presentere Norges første kaffeutdanning! Utdanningen er utarbeidet i samarbeid med Norsk Kaffeinformasjon. Gjennom undervisning via web-TV, interaktive oppgaver og 2 samlinger à 2 dager oppøves studentens forståelse og ferdigheter innen kaffefaget.

Utdanningen byr på et omfattende smakeprogram ved Beverage Academy, og en grundig undervisning om alle brennevinssorter.

Utdanningen gir deg kompetanse i følgende temaer:

  • Kaffeplanten, kaffesorter, dyrking og prosessering

  • Kaffebrenning med vekt på brennegrad i forhold til tilberedning og smak

  • Tilberedning av kaffe med innføring i grunnprinsipper og metoder

  • Barista-kurs

  • Kaffe i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering, presentasjon og servering av kaffe

  • Handel og internasjonale merke- og sertifiseringsordninger

  • Kaffens historie

  • Kaffe som kulturdrikk og vår norske kaffetradisjon

Teoriundervisning på nett

I perioden før første samling og mellom samlingene gjennomgår du studiets nett-forelesninger. Forelesningene er basert på web-tv med interaktive øvingsoppgaver i bakkant av hver forelesning. Dette guider deg gjennom hele studiets pensum. Forelesningene blir gjort tilgjengelig for deg via Beverage Academys studentnett. Du kan ta dem når det passer for deg, og repetere forelesningene så mye du vil.

Eksamen og karakterskal

BA_characters-24.png

Du skal bestå en skriftlig og muntlig eksamen. Beverage Academys kaffeutdanning benytter karakterskala bestått og Ikke bestått.

Pensum

  • James Hoffmann: Kaffeboka - Fra bønne til kopp

  • Anette Molvær: Kaffe

  • Wechselberger/Hierl: The Ultimate Coffee Book

  • Norsk Kaffeinformasjon: Den lille kaffeboken

BA_characters-30.png

Studieavgift

Studieavgiften forfaller ved oppstart av nettdelen av studiet. Dersom du melder deg på i god tid, betaler du et depositum ved påmelding for å reservere studieplassen.

Studieavgiften inkluderer nettstudier, deltakelse på 2 samlinger inkl. kaffeprøvninger, brenneridag, baristakurs, eksamensavgift og Coffee Sommelier Pin. Studenten må påregne noe kostnader til bøker, samt reise, kost og eventuell losji i forbindelse med samlingene i Oslo.

Eksamen

Utdanningen avsluttes med en smakeeksamen etterfulgt av en skriftlig teoriprøve.
Karakterskala: A-F.

Samlinger & Studie

gregory-hayes-Jmc0PORTQ-A-unsplash.jpg
  • Samling 1: Datoer kommer

  • Samling 2: Datoer kommer

Samlingene inneholder ekskursjoner, sensorisk og praktisk trening og en skriftlig eksamen til slutt.

pexels-juanpphotoandvideo-894695.jpg

Studiestart: Januar 2026


Opptakskrav: Ingen


Studieavgift: Kr 19.900,-

Samlinger, Studie & Hovedlærer

marit.jpg

Marit Lynes er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon. Hun har bred erfaring gjennom mer enn 15 år i kaffefaget – som produktsjef, kaffebrenner og informasjonssjef, og nå i førersetet for Norsk Kaffeinformasjon.

bjorn.jpg

Bjørn Grydeland er kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn er utdannet lærer, men har bakgrunn både fra tekniske utviklingsmiljøer og kommunikasjonsbransjen. Han har formidling som sin hovedgeskjeft, står bak magasinet KAFFE og nettsidene til Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn har også ansvaret for prosjekter rettet mot kontor- og restaurantbransjen for å heve både kunnskapen og nivået på kaffeløsningene.

ole.jpg

Ole Sønstebø har ansvaret for European Coffee Brewing Centre, som tester og godkjenner kaffetilberedningsutstyr. Ole har arbeidet i Norsk Kaffeinformasjon i 10 år, og har i tillegg til teknisk kompetanse, også lang erfaring med kaffefaglige spørsmål, blant annet som leder av fagutvalget i Norsk Kaffeinformasjon og som dommer ved en rekke konkurranser.

bottom of page